25-27 november | Green Light Festival

Samen maken we het hart van Amsterdam duurzaam en toekomstbestendig! Bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en partners slaan de handen ineen voor een duurzame binnenstad. Benieuwd hoe? Kom langs tijdens het gratis Green Light Festival op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 november om te zien hoe we met elkaar duurzame impact maken.

In de zomer van 2019 doopten we de Wallen om tot het ‘Green Light District’. Met als doel om samen met bewoners en lokale ondernemers de binnenstad van Amsterdam te transformeren tot een duurzaam en toekomstbestendig hart van de stad. Wat hebben we in de afgelopen jaren samen bereikt? En hoe zien de komende 10 jaar eruit?

Festival

We starten en eindigen het festival in de Waalse kerk. Met op donderdag de Green Light Show waar thema’s als kadeherstel, community building en groene daken revolutie voorbij komen. Op vrijdag ontdek je duurzame ondernemers in het Green Light District. En op zaterdag steken we samen met jou de handen uit de mouwen voor een duurzamere binnenstad. Ga bijvoorbeeld mee op watersafari met stadsecoloog Kees Dekker, ruil kleding bij de Stadsgarderobe, óf pitch je eigen duurzame idee op de groene zeepkist! Samen kleuren we de binnenstad groen!

Aanmelden

Doe kosteloos mee met workshops, meld je aan voor events en symposia of loop mee met walk&talks en herontdek de binnenstad. Stel je eigen ideale festivalprogramma samen op de evenementenpagina van Green Light District. Er zijn ook online workshops voor de digitale liefhebber.