30 oktober en 6 november | Binnenkijken bij duurzame woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november. Enthousiaste huiseigenaren stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen.

Uiteenlopende huizen en maatregelen bekijken

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee aan de Duurzame Huizen Route. Onder de Amsterdamse deelnemers vind je ook veel verschillende type woningen. Denk aan woonboten, monumentale panden, tussenwoningen, vrijstaande huizen en nieuwbouw.

Inschrijving

Je kunt je inschrijven voor een bezoek bij één of meer woningen. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november. Ga voor meer informatie en om je in te schrijven voor een bezoek aan een duurzaam huis naar www.duurzamehuizenroute.nl.