Gratis webinars en bijeenkomsten 2022 voor verduurzamen vve’s

Speciaal voor verenigingen van eigenaren organiseert de gemeente in 2022 gratis cursussen én webinars over verduurzaming. De eerste is al op dinsdag 1 februari. Dus ben jij vve-lid, doe dan nu mee. Zo kun je straks met jouw vve op tijd de juiste beslissingen nemen. Het nieuwe aanbod voor 2022 is nu beschikbaar.

Je kunt je meteen aanmelden via amsterdam.nl/vve.

Na deelname aan onze gratis cursussen en webinars weet je welke onderwerpen voor jouw vve een mogelijke rol spelen (zoals schone energie, woningisolatie, laadpalen), welke subsidies en leningen beschikbaar zijn en waar je moet zijn.

Programma gemeente Amsterdam voor 2022

Meer dan de helft van alle Amsterdamse woningen (53%) is onderdeel van een vereniging van eigenaren. De vve-aanpak van de gemeente Amsterdam biedt een programma om vve’s te informeren, te adviseren en te begeleiden bij twee grote opgaven: de weg naar aardgasvrij en een klimaatneutraal 2050. Voor een vve gelden vaak specifieke vragen. Want hoe wordt de vve aardgasvrij en biedt de verduurzaming van de vve kansen voor onderhoud?

Op amsterdam.nl/vve staat het aanbod met webinars en cursussen waarin deze vragen worden behandeld. Een greep uit het aanbod:

  • Verduurzamen kleine vve’s tot 8 appartementen – dinsdag 1 februari 2022
  • Zonnepanelen op vve-daken – woensdag 9 februari 2022
  • Verduurzamen vve’s vanaf 8 appartementen – donderdag 17 februari 2022
  • Verduurzamen in een vve; hoe krijg je de buren mee? – maandag 4 april 2022

Alle webinars zijn van 19.30 tot 20.30 uur. Als je je opgeeft krijg je een link waarmee je het evenement live kunt kijken en vragen kunt stellen. Je kunt het evenement achteraf terugkijken met de mogelijkheid voor ondertiteling en je ontvangt achteraf de stukken.

Programma !WOON voor 2022

De gemeente Amsterdam werkt veel samen met de organisatie !WOON. !WOON helpt eigenaar-bewoners met praktische informatie, vragen en gratis cursussen en biedt vve’s tot en met 9 appartementen een gratis beheerprogramma aan.

Ze organiseren ook cursussen en webinars over een uitgebreid aanbod aan onderwerpen als verhuur in de vve, bestuur en beheer, financiën, wijzigen van de splitsingsakte en nog veel meer. Bekijk het programma op wooninfo.nl.