Maak kans op een gratis infraroodscan van jouw woning

Wist jij dat veel woningen warmtelekken hebben, bijvoorbeeld door kieren of een slecht geïsoleerd dak? Dat levert een onnodig hoge energierekening op. Ben jij benieuwd op welke plekken in jouw woning warmte weglekt? Dan is een infraroodscan een snelle manier om dit te ontdekken.

Het Regionaal Energieloket van de gemeente Amsterdam verloot twee gratis infraroodscans. Bewoners van Amsterdam kunnen zich tot 15 november inschrijven om kans te maken via www.regionaalenergieloket.nl/infraroodscan.

Vorig jaar heeft Regionaal Energieloket ook infraroodscans verloot. Dit is wat Maarten, uit Amsterdam Noord van de infraroodscan vond: 'Ik ben erg blij dat de infraroodscan heeft aangetoond dat de isolatie van mijn huis zijn werk doet!'

Foto gemaakt met een warmtebeeld camera. De geel opgelichte delen rondom de ramen en de daken tonen warmtelekken.

Wat is een infraroodscan?

Tijdens een infraroodscan worden er foto’s gemaakt in en rondom jouw woning met een warmtebeeld camera. Zo wordt bekeken of er warmteverlies plaatsvindt. Op basis van de infraroodscan kan het Regionaal Energieloket jou adviseren over welke maatregelen er mogelijk zijn om het warmteverlies te beperken. Zo kun je genieten van meer wooncomfort en een lagere energierekening.

De infraroodscan biedt inzicht in warmteverlies

Theodoor Koelewijn, duurzaamheidsadviseur bij het Regionaal Energieloket: “Woningen die gebouwd zijn voor 1992 zijn meestal onvoldoende geïsoleerd. Door uw vloer, dak of muur te isoleren kunt u het warmteverlies fors verminderen. Ook het vervangen van traditioneel dubbel glas door HR++ glas of Triple glas levert een forse energiebesparing op. Bijkomend voordeel is dat het goed isoleren van de woning ook een slimme stap is om de woning voor te bereiden op een toekomst waar woningen niet meer verwarmd worden met aardgas.”

Praktische zaken

Het Regionaal Energieloket plant samen met jou een datum in waarop de infraroodscan wordt gemaakt. Dit zal plaatsvinden in december of januari. Het moet namelijk koud genoeg zijn om een infraroodscan te doen. Dit doen wij op veilige afstand naar de richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden.

Meer informatie over isoleren en andere maatregelen om energie te besparen vindt u op de website van Regionaal Energieloket. Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Amsterdam.