Proef echt Amsterdams bij NoordOogst op de gratis markt

21 juni is de Dag van de Voedselstrategie. Op het terrein van NoordOogst in Amsterdam Noord is iedereen welkom. Van 16:00 tot 18:00 is er een mooie Midzomer Proefmarkt met allerlei lokale Amsterdamse ondernemers. De toegang is gratis.

Wat is de Voedselstrategie?

De gemeente Amsterdam heeft een Voedselstrategie. Amsterdam wil het huidige voedselsysteem naar een circulair en ecologisch verantwoord systeem met minder belasting van het klimaat en gezondere keuzes veranderen. Dit is een manier om meer Amsterdammers toegang tot gezond, eerlijk en duurzaam geproduceerd voedsel te geven. Amsterdam wil dat voedsel dichterbij wordt geproduceerd. De producten die je hier proeft komen dus van dichtbij.

De Markt

Vanaf 16:00 nodigen is iedereen welkom om naar de Midzomer Proef te komen. Zo kan je proeven wat voor bijzonders Amsterdam allemaal te eten en te drinken heeft.
Sapjes van gered cacaofruit, verticaal gekweekte cressen, kakelverse kaas uit de achtertuin van de stad: Kom langs, proef en ontdek het bijzondere verhaal achter deze Amsterdamse tongstrelingen.

Midzomer Proef vind je op het Noord Oogst-terrein in Noord, naast POF, Meteorenweg 272.