Textiel gratis aan huis opgehaald in Amsterdam Centrum en Museumkwartier

Als bewoner van stadsdeel Centrum en het Museumkwartier kun je tot 28 november gratis je oude textiel thuis laten ophalen. Als dank krijg je na het aanmelden van je textiel kortingscodes voor duurzame kledingmerken.

Per jaar belandt er gemiddeld tien kilo textiel per inwoner bij het restafval. Enorm zonde, dit wordt dan verbrand terwijl het merendeel hiervan hergebruikt kan worden. Met de gratis ophaaldienst wordt het gemakkelijk om oud textiel in te leveren.

Meedoen

Via de website textielrace.nl kun je als bewoner van stadsdeel Centrum (postcode 1011 tot en met 1018) en Museumkwartier (postcode 1071) een afspraak maken. Dan wordt het textiel gratis bij jou thuis opgehaald.

Alle textiel is welkom, zelfs als het kapot is. Dus niet alleen oude kleding is welkom maar ook schoenen, handdoeken, beddengoed, hoeden, tassen, knuffels en gordijnen mogen ingeleverd worden. Je moet het in een dichte zak aanbieden.

Als dank krijg je na het aanmelden van je textiel kortingscodes voor duurzame merken zoals Loop.a Life, Mud Jeans, SKOT Fashion, LABFRESH, Gerrard Street en NOWA.

Pilot

De tijdelijke ophaalservice is een pilot. De gemeente Amsterdam verwacht dat er met deze ophaalservice minder textiel bij het restafval belandt en dat er meer hergebruikt kan worden. Zo wordt een duurzaam initiatief gecombineerd met extra gemak voor de Amsterdammer.

Chauffeurs van sociaal werk- en leerbedrijf Pantar halen het textiel op bij de bewoners. Circulair dienstverlener Seenons zorgt hierbij voor de optimale route. Al het verzamelde textiel wordt zoveel mogelijk hergebruikt door Wieland Textiles. Mocht hergebruik niet meer mogelijk zijn, dan zal het textiel door hen worden gerecycled. Er worden dan bijvoorbeeld poetslappen van gemaakt.

Textielcontainer in de buurt

Natuurlijk kun je in en buiten stadsdeel Centrum en het Museumkwartier nog altijd 24 uur per dag oud textiel aanbieden in een dichte zak in een textielcontainer in de buurt. Naast kleding kunnen ook hier schoenen, handdoeken, beddengoed, petten, tassen, knuffels en gordijnen ingeleverd worden.

Wil jij jouw oude textiel gratis thuis op laten halen?

Als je in stadsdeel Centrum of in het Museumkwartier woont, kun je je oude textiel tot 28 november gratis aan huis op laten halen. Maak snel een afspraak en ontvang als dank kortingscodes voor duurzame kledingmerken.

Maak een afspraak op textielrace.nl