Aardgasvrij wonen in de Banne

Amsterdam wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. In 2040 moet heel Amsterdam aardgasvrij zijn. Daarom maakt de gemeente de komende jaren samen met bewoners en andere partijen per buurt een plan van aanpak.

Aanpak per buurt

Iedere buurt is anders, daarom is er voor iedere buurt een andere aanpak nodig. Samen met bewoners, woningcorporaties, energieleveranciers en andere partijen kijkt de gemeente naar de beste en meest betaalbare oplossing voor het aardgasvrij maken van de buurt.

Opknapbeurt in de Banne

In de Banne is het aardgasvrij maken van de woningen onderdeel van de aanpak om de buurt op te knappen. Tegelijk met de herinrichting van de openbare ruimte willen we starten met de uitvoering van het aardgasvrij maken van de woningen. De gemeente onderzoekt daarom samen met de woningcorporaties, Nuon/Vattenfall, netbeheerder Alliander en bewoners wat de beste oplossingen zijn om de Banne aardgasvrij te maken. Woon jij in de Banne, lees dan op Amsterdam.nl meer over aardgasvrij wonen in de Banne.

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen?

Op de webpagina Aardgasvrij van de gemeente lees je hoe we van het aardgas af gaan, wat de alternatieven zijn, en nog veel meer.

Ga naar Aardgasvrij op Amsterdam.nl