Aardgasvrij wonen in de Van der Pekbuurt en de Gentiaanbuurt

Amsterdam wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. In 2040 moet heel Amsterdam aardgasvrij zijn. Daarom maakt de gemeente de komende jaren samen met bewoners en andere partijen per buurt een plan van aanpak. Iedere buurt is anders, daarom is er voor iedere buurt een andere aanpak nodig.

Aanpak per buurt

De gemeente Amsterdam kijkt samen met de woningcorporaties, netbeheerders en bewoners in de wijk naar de beste oplossing voor het aardgasvrij maken van de Van der Pekbuurt. Daarbij worden de bewoners ondersteund door stichting !WOON. Deze samenwerking heet de City Deal. Betaalbaarheid en een goede manier van financiering staan voorop. Voor een aardgasvrije buurt zijn er aanpassingen nodig in de woningen, op straat en onder de grond. Alles hangt met elkaar samen.

Gentiaanbuurt

In de Gentiaanbuurt is Ymere begonnen met het renoveren van een aantal woonblokken. Omdat Amsterdam overstapt op aardgasvrije energie, heeft de woningcorporatie hier alvast gekozen voor aansluiten op stadswarmte. Door alle werk in een keer te doen, is er minder overlast voor de bewoners. De eerste woningen zijn in het voorjaar van 2019 aardgasvrij opgeleverd.

Woon jij in de Van der Pekbuurt, lees dan op Amsterdam.nl meer over aardgasvrij wonen in de Van der Pek.

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen?

Op de webpagina Aardgasvrij van de gemeente lees je hoe we van het aardgas af gaan, wat de alternatieven zijn, en nog veel meer.

Ga naar Aardgasvrij op Amsterdam.nl