Een samenkomst van alles wat met duurzaamheid te maken heeft

Een gedreven burger van Weesp wil een speelboerderij maken met een lunchroom, een beheerderswoning en een informatiecentrum voor duurzaamheid. 

Alle aspecten van de duurzame beweging op één plek.

Op deze locatie wordt alles voor de boerderij en lunchroom op duurzame wijze geproduceerd. De moestuinen krijgen een aansluiting op de watervoorziening van de beheerderswoning om zoveel mogelijk water te hergebruiken en te besparen. Het informatiecentrum organiseert meet-ups en lezingen over duurzaamheid om bewustwording te creëren. Voor de kinderen is er een speelse manier om in aanraking te komen met het duurzaamheidsvraagstuk. Elk onderdeel van dit plan gaat uit van een duurzame oplossing. De initiatiefnemer wil op alle onderdelen samenwerken met partijen die eenzelfde duurzame insteek hebben.

Benieuwd hoe jij kunt verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Isoleer je huis of je bedrijfspand, stap over op schoon vervoer of vergroen je buurt. Doe wat bij jou past. Met de Duurzame Wegwijzer krijg jij binnen 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die jij kan zetten en hoe je dit kan financieren.

Check de Duurzame Wegwijzer