Plantage Amsterdam: duurzaamheid stopt niet bij de poort

De Plantage omvat de hele buurt, daarom stopt duurzaamheid niet bij de poorten van de instellingen van Plantage Amsterdam.

Laten zien wat er bij de instellingen gebeurt op het gebied van duurzaamheid is één kant; de andere kant is mogelijkheden onderzoeken om projecten in de buurt op te starten waar bewoners profijt van hebben.

Zo hebben bewoners aangegeven vergroening belangrijk te vinden. Daarom start Plantage Amsterdam de volgende projecten in de buurt:

  • Afvalsorteerproeven op basis- en middelbare scholen om bewustwording te creëren
  • Duurzaamheidsrondleiding door en vóór de buurt, met als doel kennis te delen
  • Ondersteuning bij het realiseren van een wormenhotel

Over Plantage Amsterdam

Plantage Amsterdam is een samenwerkingsverband van in eerste instantie culturele instellingen in de Oostelijke binnenstad van Amsterdam. De instellingen werken samen op het gebied van marketing, kennisdeling en, met name in de laatste jaren, steeds intensiever omtrent duurzaamheid.

Aangesloten partijen:

ARTIS, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, Hollanders van de Gouden Eeuw, Outsider Art Museum, Hortus Botanicus Amsterdam, Koninklijk theater Carré, Micropia, Museum Het Rembrandthuis, Nationale Opera&Ballet, Tropenmuseum, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Verzetsmuseum Amsterdam en Joods Cultureel Kwartier: Joods Historisch Museum, Portugese Synagoge, Hollandsche Schouwburg en Nationaal Holocaust Museum.