22 maart t/m 10 april | Huiseigenaren geven tips voor energie besparen

Heb jij een koophuis en overweeg je zonnepanelen of een warmtepomp? En kun je wel een adviesje gebruiken van een huiseigenaar die al duurzaam woont? Tijdens De Nationale Duurzame Huizen Route geven 40 huiseigenaren een kijkje achter de schermen.

Wat kun je allemaal doen om je huis energiezuiniger en duurzamer te maken? Hoe begin je? Hoeveel kost zoiets en hoe financier je dat? Welke obstakels kom je tegen? De huiseigenaren vertellen jou over hun ervaringen in een videogesprek van een uur. Dat kan van maandag 22 maart tot en met zaterdag 10 april. Je kunt je daarvoor inschrijven via de link onderaan dit artikel.

Huiseigenaar geeft tips

Een van die huiseigenaren is Robert Schliessler. Met onder meer isolatie, een hybride warmtepomp en een zonneboiler kreeg hij zijn jaren ’30-woning van energielabel F naar A. “Wij zijn al voor zo’n 80 procent op weg naar een aardgasvrij huis. Tijdens de thematour laat ik anderen graag zien hoe je met een beperkte investering al veel kunt bereiken.”

Schrijf je in voor een videogesprek

Ontdek wat jij kunt doen en schrijf je gratis in voor een van de online thematours van maandag 22 maart tot en met zaterdag 10 april. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of zogenoemd passiefhuis.

Stel je vraag online

Ook na de thematours kun je met al je vragen terecht bij andere huiseigenaren. Of je nu een tussenwoning hebt, een vve, vrijstaand huis, woonboot of monumentaal pand. Zo staan er alleen al ruim 30 Amsterdamse huizen op het platform van de Huizenroute en kun je de verhalen van eigenaars lezen en ze vragen stellen.