Vanaf 4 oktober | Gratis webinars en bijeenkomsten voor VvE’s over verduurzamen

Speciaal voor verenigingen van eigenaren organiseert de gemeente in oktober en november gratis cursussen én webinars over verduurzaming. De eerste is al op maandag 4 oktober. Dus bent jij vve-lid, doe dan nu mee. Zo kun je straks met jouw vve op tijd de juiste beslissingen nemen.

Het lijkt misschien ver weg, maar we werken in Amsterdam toe naar een stad die in 2050 klimaatneutraal is. Om alle duurzaamheidsdoelen te bereiken, moeten ook vve’s de schouders zetten onder verduurzaming van woningen. Daarom bieden we hulp aan vve’s. Zo organiseren we als gemeente het hele jaar door cursussen en webinars. Het nieuwe aanbod voor het najaar 2021 is nu beschikbaar. Je kunt je meteen aanmelden.

Onderhoud toch nodig

Als je lid bent van een vve, weet je dat onderhoud van woningen sowieso regelmatig nodig is. Soms is op korte termijn investeren met een lening goedkoper en aantrekkelijker dan wachten en sparen totdat het dak of de kozijnen vervangen moeten worden. Hierover hoor je meer tijdens het webinar van 4 oktober. Woon je in een vve met 7 appartementen of minder? Hiervoor bieden we een aparte, meer praktische cursus. Kleine vve’s doen veel gemeenschappelijk, maar hebben tegelijk vaak individuele installaties. Ook is de besluitvorming anders. Soms makkelijker, soms juist lastiger.

Overstap

Na deelname aan onze gratis cursussen en webinars weet je welke onderwerpen voor jouw vve een mogelijke rol spelen (zoals schone energie, woningisolatie, laadpalen), welke subsidies en leningen beschikbaar zijn en waar je moet zijn. Hierbij werken we samen met de organisatie !WOON. !WOON helpt eigenaar-bewoners met praktische informatie, vragen en gratis cursussen en biedt vve’s tot en met 9 appartementen een gratis beheerprogramma aan.