6 december | Livecast: Nieuwe en lokale materialen voor een duurzame toekomst

Materialen van biologische oorsprong, ook wel biobased materialen genoemd, worden beschouwd als de bouwfundamenten voor een groene toekomst. Je leert er alles over op 6 december 20.00 uur in de livecast 'Nieuwe en lokale materialen voor een duurzame toekomst'.

Biobased materialen

Beton, cement en staal hebben de wereld zoals we die vandaag de dag kennen vormgegeven. Praktische materialen voor een praktische wereld, waarbij stad en natuur regelmatig kunstmatig gescheiden werden. Maar nu we tegen de grenzen van onze aarde en de natuur beginnen aan te lopen, moeten we kijken naar alternatieven. Betonnen huizen blijken niet altijd even ideaal in een stad die opwarmt. En waar is de ruimte voor insecten en andere dieren?

Praktische informatie

Op 6 december gaan vanuit het culturele centrum Pakhuis de Zwijger interessante sprekers uit het veld met elkaar het gesprek aan over bouwen en wonen voor alle bewoners. Waar halen we bio-based materialen vandaan? En is dat allemaal wel zo duurzaam als we denken? Bovendien, hoe haalbaar is het om op die manier te bouwen ten tijde van woningnood?

Door de huidige Corona-maatregelen is dit programma gratis & online te bekijken via een livecast. Ga voor meer informatie over deze avond en om je aan te melden voor de link naar de livecast naar dezwijger.nl.

Floriade 2022 - The Voice of Urban Nature

Deze avond is onderdeel van de programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022 . In aanloop naar de Floriade gaan we met bewoners op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. We inspireren en informeren over het vergroenen van buurten, woningen, tuinen, parken en meer.