Doe mee aan de vogeltuintelling op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023

Doe jij ook mee aan de Tuinvogeltelling? Ieder jaar in januari tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming informatie krijgt om de vogels beter te beschermen. Het is ontzettend leuk én het is makkelijk. Tel dus op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Bekijk dit leuke filmpje waarin verteld wordt hoe jij je tuin of balkon nog aantrekkelijker voor vogels kan maken.

Broodnodig

De tuinvogeltelling vertelt de vogelbescherming hoe en welke vogels de tuinen gebruiken. Zo weet men hoe de populaties zich ontwikkelen.


Merels

De merel was tot 2016 een van de meest getelde vogels in Nederland. Maar door een virus onder deze zangvogels daalde de populatie drastisch. De afgelopen jaren hebben we geprobeerd de mereltjes weer wat te helpen door meer bessenstruiken te planten. In 2022 was de populatie weer bijna op het oude niveau. Deze informatie komt deels voort uit de vogeltuintelling. Het is dus belangrijk om mee te doen.

En leuk, want zo kom je te weten wie er nog meer in je tuin of op je balkon wonen!

Tel de ook de vogels in je tuin of op je balkon!

Doe mee aan de vogeltuintelling op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023

Schrijf je in