Het Huis van Nu voor Straks: een mobiel loket voor duurzaam wonen en energie besparing in de buurt

Het Huis van Nu voor Straks is een opvallende rijdende verschijning in de stad. Aan dit mobiele loket kan men informatie inwinnen over energie besparen en het toekomstbestendig maken van woningen. Schrijf jouw maatschappelijk organisatie, school of coöperatie nu in om het mobiele loket in te zetten op een evenement!

Het Huis van Nu voor Straks dient als een gids in het toekomstbestendig maken van woningen en energie te besparen. Op de locatie staan één (of meerdere) host(s) klaar om bewoners te enthousiasmeren en informatie op maat te geven over het lokale aanbod voor verduurzaming en energiezuinig maken van woningen. De koffie staat klaar en vragen worden beantwoord.
Initiatieven zoals maatschappelijke organisaties, scholen en coöperaties krijgen de kans het huis te gebruiken als ondersteuning. Het Huis van Nu voor Straks kan ingezet worden als mobiel loket op een markt, als instrument om draagvlak op te halen en meer!
Ook dient het huis als doorverwijsloket bij andere vragen en problematiek omtrent wonen.

Haal het Huis naar je toe

De gemeente wil aansluiten bij de energie van de stad. Maatschappelijke organisaties, lokale initiatieven en scholen krijgen de kans een aanvraag in te dienen om het huis naar zich toe te halen.Met het herkenbare uiterlijk is het Huis van Nu voor Straks een mooie trekpleister op (buurt)festivals, markten en bijeenkomsten.
Personen of organisaties die een aanvraag willen doen voor het Huis van Nu voor Straks kunnen voor 31 oktober 2023 via het formulier zich aanmelden. Daarin vragen we naar waar, wanneer, waarom en voor wie je het Huis zou willen neerzetten. De aanvragen kunnen worden gedaan voor de periode van half januari 2024 tot en met mei 2024
Op basis van de aanvragen maakt de gemeente rond half november 2023 een selectie. Belangrijke criteria zijn of de aanvraag in lijn is met de doelstellingen van het Huis en of er beschikbare ruimte is in de agenda.

Voorwaarden

  • De gemeente maakt een selectie uit de ingediende aanvragen
  • Aanvragen voor commerciële en politieke activiteiten zijn uitgesloten van deelname
  • Gemeente Amsterdam is afzender van het Huis
  • Een vertegenwoordiger van de gemeente is bij het huis aanwezig.

Mobiele loket op uw event aanvragen

Het loket aanvragen is heel eenvoudig en het duurt ongeveer 5 minuten. Vul hier het aanvraagformulier in.

Contact gemeente

Meer weten over het Huis? Neem dan contact op met Robbin Diekmeijer

Stuur een mail