Isoleer je huis met de FIXbrigade

De FIXbrigade van duurzaamheidscentrum Jungle Amsterdam helpt bewoners in stadsdeel Oost, Centrum, Noord en Nieuw-West hun huis beter te isoleren. De energierekening wordt hierdoor verlaagd. Voor bewoners met een inkomen tot 2700 euro bruto zijn materialen en uitvoering geheel gratis.

‘Fixers’ komen bij je thuis en geven informatie en advies over energiebesparing. De fixers voeren ook kleine energiebesparende maatregelen uit. Denk aan het dichten van naden en kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het beter afstellen van de verwarming. Zo kun je behoorlijk wat energie en geld besparen.

Voorbeeld voor heel Amsterdam

In dit project werkt Jungle samen met gemeente Amsterdam, !WOON, WPI, UWV en 02025. We delen onze ervaring en kennis met andere organisaties, zodat de FIXbrigade van Jungle een voorbeeld wordt voor heel Amsterdam.

Leerwerktraject

Vanaf maart 2021 wordt het project uitgebreid met een leerwerktraject. Hierbij worden werkzoekenden en stagiairs opgeleid tot fixer. Iedereen die handig is, het leuk vindt om met mensen om te gaan en minimaal 1 dag per week beschikbaar is, kan meedoen. Door dit leertraject te volgen vergroten de deelnemers hun kansen op de arbeidsmarkt.

Woon jij in Oost, Centrum, Noord of Nieuw-West en wil je je huis laten fixen? Of wil je zelf fixer worden?

Kijk op de pagina FIXbrigade van Jungle Amsterdam voor meer informatie.

Ga naar de website