Vanaf 16 september | Webinars VvE: groen MJOP maken en Aardgasvrij

Energiebesparing en duurzaamheid worden steeds belangrijker en urgenter. Ook VvE’s krijgen hiermee te maken. Wil jij meer weten over het vergroenen van jouw VvE? Of ben jij benieuwd wat de aardgasvrije plannen van Amsterdam voor jouw VvE gaan betekenen? Volg dan de webinars van !WOON op donderdag 16 september, woensdag 22 en 29 september.

Webinar VvE: Aardgasvrij

Op donderdag 16 september tussen 19.30 en 20.15 uur organiseert !WOON de webinar VvE: Aardgasvrij. In dit webinar legt !WOON uit wat de aardgasvrije plannen zijn van de gemeente, welke alternatieven er zijn voor aardgas, wat dat betekent voor jou en welke valkuilen en kansen er zijn VvE’s. Ga voor meer informatie en aanmelding naar !WOON.nl.

Webinars VvE: Groen meerjarenonderhoudsplan

Een VvE hoort te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dit kan via een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Het MJOP geeft aan welke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, op welk moment dat moet gebeuren en welke kosten dat met zich meebrengt. Op die manier kan gespaard worden voor toekomstig onderhoud.

Een MJOP kan ook worden ‘vergroend’. Dat betekent dat wordt gekeken of, en op welke manier energiebesparende maatregelen kunnen worden toegevoegd. Wordt een dak vernieuwd, dan is dat ook het moment om het dak te isoleren. Hetzelfde geldt voor isolatie van de kruipruimte en de gevels. Ook het plaatsen van dubbel- of tripleglas is een interessante optie. Tijdens het webinar vertelt !WOON je meer over de opties om het pand en je woning te vergroenen!

Het webinar Groen MJOP is opgedeeld in twee delen. Deel 1 is op woensdag 22 september om 19.30-20.15 uur en deel 2 op woensdag 29 september om 19.30-20.15 uur. Ga voor meer informatie en aanmelding naar de website van !WOON:


Bron: wooninfo.nl