Aardgasvrij in Noord: voorbereid op de toekomst

Robbert Schouten kocht vorig jaar (in 2017) samen met zijn vrouw een huis en maakte het meteen aardgasvrij. Zij zijn de eerste woningeigenaren in Noord die van het aardgas af zijn met behulp van subsidie. “Het huis moest toch al aangepakt worden dus waarom niet meteen voorbereid zijn op de toekomst?”, aldus Robbert.

Het stel uit Noord had geluk met de vloer die al goed geïsoleerd was en het dubbele glas in de woning. Ze hebben zelf vloerverwarming aangelegd, een warmtepomp aangesloten en tien zonnepanelen aangelegd om de energierekening terug te brengen. Hun energierekening staat op dit moment tien euro in de min.

Interesse is een pre

“Het was best een zoektocht om de juiste alternatieven voor aardgas te vinden voor ons huis, maar als je wilt dan is het leuk en lukt het ook zeker”, aldus Robbert. Zijn zoektocht begon op het internet en eindigde bij een energieadviseur. Nu is hij samen met zijn vrouw adviseur in hun eigen kring. Robbert: “wij hebben vrienden, die al meerdere keren bij ons in de woonkamer hebben gestaan om informatie in te winnen over warmtepompen zodat zij er ook een kunnen installeren”.

Geen geluidsoverlast

In tegendeel tot veel andere ervaringen met de warmtepomp, heeft de familie Schouten er geen geluidsoverlast van. “Hij staat op het dak en we hebben de ramen regelmatig open maar horen echt helemaal niets. Het enige wat we weleens horen is de waterboiler die aan het werk is”, aldus Robbert.

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen?

Op de webpagina Aardgasvrij van de gemeente lees je hoe we van het aardgas af gaan, wat de alternatieven zijn, en nog veel meer.

Ga naar Aardgasvrij op Amsterdam.nl