Bewoners rondom de Kraaipanstraat wekken samen zonne-energie op

Zonne-energie voor alle buurtbewoners, dat is waar initiatiefgroep Kraaipanstraat naar streeft. Of je nu eigenaar bent of huurt. Het maakt daarbij ook niet uit of je onder een ‘geschikt’ dak woont, of veel geld hebt. Iedereen die wil meedoen, kan mee-investeren en meedelen in de opbrengst.

Hoe het werkt

Buurtbewoners kunnen via de buurtcoöperatie mede-eigenaar worden van een zonne-energieinstallatie op een dak in de buurt. De coöperatie levert de opgewekte energie aan het elektriciteitsnet en krijgt daar een vergoeding voor; alle deelnemers krijgen een korting op hun stroomrekening. Bovendien krijgen ze een korting op de energiebelasting.

Parade in de Kraaipanstraat

De energiecoöperatie onderzoekt of er in het postcodegebied nog meer daken zijn waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Zonnepanelen in Kraaipanstraat

Meer weten?

Als je meer informatie wilt over activiteiten van de energiecoöperatie, stuur je een mail naar:

[email protected]

De energiecoöperatie geeft ook een nieuwsbrief uit waarin ervaringen worden gedeeld over isolatiemogelijkheden, de infraroodscan en de energiecoach van !WOON.

Meer lezen

Wil jij ook genieten van zonne-energie?

Ook jij kunt voordeel halen uit de zon. Leg zonnepanelen op je dak of doe mee aan een groot zonnedak bij jou in de buurt. Gemeente Amsterdam helpt jou hier graag bij. Ontvang nu in een paar stappen persoonlijk advies voor zonnepanelen.

Ga naar de tool Zon Zonder Zorgen