Bij NoordOogst houden ze van lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is

Een stadslandbouwproject van 5 hectare in Amsterdam Noord dat voor iedereen toegankelijk is om te ontspannen en om bewust met eten om te gaan. Bijvoorbeeld door het organisch afval te hergebruiken vermindert NoordOogst haar CO2-uitstoot.

Zelf groenten oogsten of een opleiding tot imker volgen

Bij de biologische stadstuinderij kunnen klanten wekelijks zelf hun groenten oogsten, luieren op het terras van het restaurant met uitzicht op de wijngaard of overnachten in de Farm Lodge. Een opleiding tot imker volgen, helpen in de medicinale tuin of kas, of ’s nachts vlinders bestuderen in de vlindertuin is ook mogelijk. Voor kinderen is er een natuurspeeltuin met een speelvijver, waarbij het water uit de omringende sloot wordt gebruikt en op een natuurlijke manier wordt gezuiverd en weer teruggegeven aan de sloot.

Tekst gaat verder onder foto

Natuurspeeltuin met waterspeelplaats NoordOogst

Varkens

Varkens zijn er ook. En ze worden zeer diervriendelijk en duurzaam gehouden. Niets van het voedsel of de geteelde producten wordt weggegooid op NoordOogst. Samen met de HvA hebben ze een organisch afvalstoffenproject opgezet om op een goede en slimme manier het organisch afval te hergebruiken. Zoals de bierbrouwer die zijn bierbostel als voer voor de varkens gebruikt.

Duurzaamheid qua voedsel én relaties

NoordOogst is zich sterk aan het ontwikkelen en wil - en gaat - een steeds belangrijkere plek innemen bij de ontwikkeling van de buurt en omgeving. NoordOogst staat voor duurzaamheid. Niet alleen in het telen en produceren van voedsel, maar ook in relaties met de buurt, de omgeving en de gemeente.

Op de website van NoordOogst is een overzicht van de activiteiten te vinden.