Bijna 2.000 vierkante meter daktuin op de Zuidas

Het gebeurt niet elke dag dat er bijna 2.000 vierkante meter aan daktuin bijkomt in de stad. Huurders van het Vivaldigebouw op de Zuidas hadden voorheen een grijs dak boven hun hoofd.

Daar is verandering in gekomen door initiatiefnemer belegger Breevast, met behulp van de gemeentelijke subsidie voor groene daken [deze subsidie is in 2021 vervangen voor de subsidie blauwgroene daken].

Waterbergend vermogen

Breevast heeft het zogenaamde Polderdak laten realiseren door De Dakdokters. Een Polderdak wil zeggen dat er van het dak een waterberging is gemaakt. Met besturing is het groene dak in staat om alle regen die op het dak valt op te slaan en op een rustig moment af te voeren en te (her)gebruiken. Win-win-win: groen, duurzaam én Rainproof. Het dak heeft nu een waterbergend vermogen van 70 liter per vierkante meter.

Een groene Zuidas

De Zuidas is flink in ontwikkeling. Zo is het vergroenen van daken van belang in dit deel van de stad, waar de gebouwdichtheid hoog is. Projectontwikkelaars op de Zuidas zijn zelfs verplicht om bij nieuwbouw groene daken aan te leggen. Er is meer: de daken moeten een dik groenpakket met hoogwaardig en diverse begroeiing hebben en bijdragen aan de biodiversiteit. Ook aan de waterberging stelt de gemeente eisen. Daarom is het Polderdak ontwikkeld: een waardevolle bijdrage aan klimaatverandering, energiebesparing, biodiversiteit en kwaliteitsverbetering voor de gebruikers.

Benieuwd hoe jij je bedrijf, huis of straat regenbestendig maakt?

Maak je huis, bedrijf, tuin of straat regenbestendig met de tools en tips van Rainproof. Zo voorkom je wateroverlast en schade.

Ga naar Rainproof