Binnen 5 dagen aardgasvrij

Mevrouw Kok besloot om haar woning in de Rivierenbuurt aardgasvrij te maken. In totaal duurde de verbouwing 5 dagen. Doordat de oude verwarmingsradiatoren en gasmeter zijn verwijderd heeft ze veel meer ruimte in haar woning.

Als ze een tandje hadden bijgezet was het ook wel binnen 4 dagen gelukt, denkt Kok: "Maar het was gezellig en de monteurs waren erg enthousiast aan het installeren, dat is ook belangrijk".

De getroffen maatregelen

In bijna elke kamer zijn infraroodpanelen geïnstalleerd, deze zorgen ervoor dat de kamers worden verwarmd. Ze heeft een verzwaring van de stoppen, zodat de stoppen niet doorslaan als de nieuwe elektrische apparatuur aangaat. Daarnaast heeft ze een elektrische boiler om voor warm water te zorgen en kookt ze op inductie in plaats van op aardgas. "Ik vind elektrisch koken veel fijner, het is niet zo’n gedoe met het schoonmaken van alle losse deeltjes. Bovendien oogt het netter en ruimtelijker", aldus Kok.

Financiële situatie

"Ik had een erfenis die ik wilde gebruiken om mijn huis toekomstbestendig te maken. Dat is nu gelukt mede dankzij de subsidie Amsterdam Aardgasvrij. Ik kan me goed voorstellen dat zo’n regeling mensen over de streep trekt", aldus Kok.

Wil je meer weten over aardgasvrij wonen?

Op de webpagina Aardgasvrij van de gemeente lees je hoe we van het aardgas af gaan, wat de alternatieven zijn, en nog veel meer.

Ga naar Aardgasvrij op Amsterdam.nl