Boeren voor Buren

Voedseloverschotten van boeren rond Amsterdam die hun producten door corona niet konden exporteren, gingen naar Amsterdammers met een kleine beurs of die getroffen waren door de coronacrisis. Inmiddels is Boeren voor Buren een blijvertje.

Verse groente en fruit

Boeren voor Buren verbindt Nederlandse boeren en Amsterdammers met een stadspas met een groene stip. Het doel is om deze Amsterdammers iedere week van groente en fruit te voorzien, tegen een lage prijs. Je kunt kiezen uit verschillende groente- en fruitpakketten. De pakketten zijn af te halen op 4 locaties in Amsterdam, in Nieuw-West, Noord en Zuidoost.

Een duurzaam model

De producten komen uit de Flevopolder, rechtstreeks van de boeren. De voedselketen wordt op deze manier zo kort mogelijk gehouden. Boeren voor Buren krijgt van de boeren producten aangeboden die op dat moment volop voorradig zijn. Dit wordt aangevuld met B-keuze producten.

Samenwerking

Boeren voor Buren is ontstaan door een samenwerking tussen Rabobank Amsterdam, Studiezalen en de gemeente Amsterdam. Het is een stichting zonder winstoogmerk die streeft naar een zo gunstig mogelijke prijs voor boeren en klanten.

Boeren voor Buren wordt een structurele armoedevoorziening.

Heb jij een stadspas met groene stip?

Bestel dan je verse groente en fruit bij Boeren voor Buren. Betaalbaar en gezond, en ook nog eens lokaal.

Bestel groente en fruit bij Boeren voor Buren