Brouwbrood maakt brood van reststromen bierbrouwproces Oedipus

Vier studenten van de Universiteit van Amsterdam besloten een bedrijf te starten dat brood maakt van reststromen uit het bierbrouwproces. Door bierbostel van bierbrouwerijen te gebruiken draagt Brouwbrood haar steentje bij aan een circulaire economie.

Brouwbrood bespaart meer dan een kwart nieuwe grondstoffen door het gebruik van bierbostel, granen waar eerst bier van is gemaakt. Zo koppelt Brouwbrood twee ambachten aan elkaar.​

Brouwerij Oedipus in Amsterdam Noord

“In brood zagen we een link met de brouwerij: naast het gebruik van dezelfde basis ingrediënten (graan, water en gist) is een lekker broodmandje heerlijk bij een bijzonder biertje. Een perfecte combinatie. Dus besloten we een bedrijf te starten nadat we de consultancy case hadden afgesloten. Een andere brouwer diende zich aan. Oedipus in Amsterdam-Noord deelde dezelfde ideeën over een duurzame economie en zo was de zoektocht naar een bakker begonnen”, aldus Brouwbrood.

Benieuwd hoe jij circulair kunt leven?

Als Amsterdammer heb je allerlei mogelijkheden om duurzaam om te gaan met je voedsel, je kleding en je spullen. De Duurzame Wegwijzer helpt jou op weg.

Check de Duurzame Wegwijzer