De Energiecoach helpt 52 woningen in 1 klap met energiebesparing

De bewonerscommissie van seniorencomplex Korte Water in Osdorp wilde heel graag energiebespaarproducten aan laten brengen in de woningen. Ze namen contact op met stadsdeel Nieuw-West, dat vervolgens het Energiecoachproject van !WOON erbij betrok. Maar liefst 52 huishoudens meldden zich aan.

Praktische tips over energiegebruik

Alle bewoners van de 52 huishoudens in het seniorencomplex Korte Water zijn vervolgens gebeld door !WOON voor een afspraak. De Energiecoaches gingen met de bewoners in gesprek over het energiegebruik in de woning. Ze kregen direct praktische tips over wat ze zelf kunnen doen om hun energiegebruik te verminderen. Uit een het gesprek werd ook duidelijk welke bespaarproducten voor de huishoudens de grootste besparing opleveren.

Radiatorfolie en tochtstrips

In de flats van het seniorencomplex Korte Water kunnen veel woningen radiatorfolie en/of (nieuwe) tochtstrips gebruiken. Hiervoor moeten de bewoners eerst de kozijnen (laten) schoonmaken en zorgen dat de energiecoach bij de radiatoren kan. De bewonerscommissie is erg betrokken en helpt. Soms biedt de huishoudelijke hulp ook extra hulp. Bewoners helpen zelf wanneer zij dat kunnen.

Naast radiatorfolie en tochtstrips, mogen de energiecoaches ook ledlampen, waterbespaarders of andere vormen van tochtwering, zoals een brievenbusborstel weggeven. De Energiecoach heeft die bespaarproducten al mee en kan ze direct aanbrengen.

Gratis energiebespaaradvies voor iedereen

Om energiebesparing te stimuleren subsidieert de gemeente Amsterdam het energiecoachproject van !WOON. Elke huurder of eigenaar-bewoner van Amsterdam komt in aanmerking voor een gratis energiebesparingsadvies aan huis.

Aanmelden voor een gratis energieadvies

Wil jij samen met je buren ook gratis bespaaradvies en bespaarproducten? En daarmee besparen op de energiekosten zonder in te leveren op wooncomfort? Neem dan contact op met het energiecoachteam van !WOON via 020 – 523 0190 of via www.wooninfo.nl/energiecoach.

Bron: wooninfo.nl