De Walvis wordt duurzaam herontwikkeld

'De Walvis' staat in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. De ontstaansgeschiedenis van het kantoorpand uit 1964 maakt een belangrijk deel uit van de bouwhistorie op het Bickerseiland.

Hoogwaardige kantoorruimte

Nadat De Walvis jarenlang onderdak bood aan een marktonderzoeksbureau, wordt het pand nu grondig gerenoveerd (2019). De eigenaar heeft met deze renovatie de ambitie om het bestaande gebouw op BREEAM-niveau ‘excellent’ te verduurzamen en te transformeren tot hoogwaardige kantoorruimte, met een uitgesproken identiteit. Om dit doel te bereiken wordt het gebouw onder andere uitgerust met zonwerende ramen van driedubbel glas, zonnepanelen en een sedumdak. Een warmte-koudeopslag voorziet in de warmte- en koudevraag.

Groen karakter voor omliggend terrein

Het omliggende terrein wordt ook opnieuw ingericht en krijgt een groen karakter. Het aantal parkeerplekken gaat terug van 120 naar 64; daarvan zijn 5-20 plekken geschikt voor elektrisch opladen. De vermindering in autoparkeerplekken wordt gecompenseerd door een grote fietsenstalling.

Foto: copyright Maarsengroep

Benieuwd hoe jij jouw bedrijfspand of bedrijfsvoering kunt verduurzamen?

Als bedrijf heb je in Amsterdam veel mogelijkheden om je pand of je bedrijfsvoering te verduurzamen. Met de Duurzame Wegwijzer ontvang je een overzicht van de mogelijkheden en hoe je dit kunt financieren.

Check de Duurzame Wegwijzer