De Warren bouwt aan een circulair en rainproof woningcomplex op Centrumeiland

De zelfbouw-wooncoöperatie gaat 16 sociale- en 20 middenhuurwoningen realiseren op IJburg.

Voor de Amsterdammers van vandaag en morgen

De enthousiaste groep van De Warren werkt al jaren samen aan culturele evenementen, een duurzame boerderij in Portugal en rond de bouw van De Ceuvel in Amsterdam Noord. De trekkersgroep bestaat uit ontwerpers, duurzame-, sociale- en culturele ondernemers met ervaring in circulaire bouw en gebiedsontwikkeling, sociale- en maatschappelijke innovaties en gemeenschapswonen. Samen zetten zij hun kennis in om een wooncoöperatie op te zetten voor de Amsterdammers van vandaag en morgen.

Ontwerpschets groene buitengevel De Warren. Foto: Copyright Natrufied Architecture

Woondroom

De Warren wil een betaalbare toekomst realiseren, waarin ruimte is voor zorg voor elkaar, voor de omgeving en de stad. De wooncoöperatie heeft als doel om 16 sociale- en 20 middenhuurwoningen te realiseren op Centrumeiland. In de eerste plaats voor de leden van de wooncoöperatie, maar ook breder voor Amsterdam.

De coöperatie is van plan de lessen die zij opdoet rondom het bouwproject op Centrumeiland te verwerken tot een toolbox voor duurzaam bouwen voor coöperatief wonen. Toekomstige groepen die eenzelfde woondroom koesteren kunnen die kennis straks benutten.


Foto bovenaan: Copyright Natrufied Architecture

Wil jij als bewonerscollectief in Amsterdam weten welke mogelijkheden er zijn om duurzame stappen te zetten?

Bekijk het overzicht van de duurzame stappen die jullie kunnen zetten en hoe jullie dit kunnen financieren op de Duurzame Wegwijzer.

Ga naar de Wegwijzer