De Ziggo Dome draait op 100 procent duurzame energie

De concerthal staat pal naast de Johan Cruijff ArenA en biedt plaats aan meer dan 17 duizend muziekfans. Energie-efficiëntie en duurzaamheid waren belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp.

Duurzame warmte en koeling

Een potentieel grote energieverbruiker is de installatie voor het verwarmen en koelen van het gebouw. De Ziggo Dome maakt hiervoor gebruik van een eigen ondergrondse warmte/koude-opslag (WKO), één van de grootste van Nederland. In combinatie met een warmtepomp en Nederlandse windenergie draait de Ziggo Dome voor 100% op schone energie. Er liggen nog geen zonnepanelen op het dak, maar er wordt gekeken naar mogelijkheden om die in de toekomst alsnog te plaatsen.

Energieslurpers

Koel-vriesinstallaties kunnen ook grote energieslurpers zijn. Daarom maakt de horeca in de Ziggo Dome gebruik van een geavanceerd koelsysteem. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing. De led-verlichting die overal in het gebouw aanwezig is verbruikt ook weinig elektriciteit.

De Ziggo Dome maakt deel uit van het platform Plastic Promise, en zet zich in om het gebruik van wegwerpplastic zoveel mogelijk te beperken.