Duurzaam clubhuis hockeyclub AthenA

Hockeyclub AthenA werkt op allerlei gebieden aan duurzaamheid. In december 2013 is het nieuwe duurzame clubhuis opgeleverd. Deze is onder andere voorzien van een warmte terugwininstallatie en dubbel glas. In januari 2014 zijn er bovendien zonnepanelen op het dak geplaatst, die zich in 7 jaar zullen terugverdienen.

Door het delen van het clubhuis met een fysiotherapeut en een buitenschoolse opvang kunnen de energie- en onderhoudskosten ook gedeeld worden.

De club besteedt ook veel aandacht aan gezond eten. De appels en peren van de fruitbomen die rondom de velden zijn geplant, worden uitgedeeld in de kantine. Ook heeft de club een eigen kas waarin tomaten en basilicum gekweekt worden.

De bouw van het nieuwe clubhuis vormde de aanleiding voor nadere samenwerking met de gemeente Amsterdam en de andere sportclubs in de omgeving.

Wil jij ook aan de slag met het verduurzamen van je sportvereniging?

Je kunt als sportvereniging vaak veel geld en energie besparen. Door bijvoorbeeld het clubhuis te verduurzamen. Dat is dus goed voor de clubkas én het milieu. Op amsterdam.nl lees je hoe jij een gratis energieadvies aanvraagt. Ook vind je er meer informatie over financiering.

Check de mogelijkheden op amsterdam.nl