Duurzaamheidsscan voor voetbalvereniging OSV

Ilona Rozendaal, voorzitter van Voetbalvereniging OSV kwam in aanraking met de gratis duurzaamheidsscan voor sportverenigingen toen ze informatie zocht over zonnepanelen voor op het clubhuis.

LED verlichting

Ilona: "Duurzaamheid is belangrijk voor de toekomst, maar ook om kosten te besparen. Eerder hebben wij bij het vervangen van de verlichting gekozen voor LED verlichting. Tegenwoordig kijken wij bij elke vervanging hoe we dat duurzamer kunnen doen op een manier dat het wel in ons budget past. Ook denken we natuurlijk aan de kleine dingen, zoals het licht uit doen als je weggaat."

Zonnepanelen en zonneboiler

Ilona is erg enthousiast over het advies dat zij hebben gekregen: "Het is leuk dat de adviseur in cijfers en beeld laat zien hoeveel het de club kan opleveren. Dit kon ik eerst nog niet goed inschatten. Er zijn altijd dingen die je niet door hebt als vereniging, terwijl er veel winst te behalen valt. Wij willen bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen en kregen een apart advies om een zonneboiler toe te voegen voor de douches. Het is erg fijn dat de adviseur zo met je mee denkt!"

Benieuwd hoe jij jouw sportvereniging verduurzaamt?

Sportverenigingen kunnen vaak veel geld en energie besparen door hun clubhuis te verduurzamen. Dat is dus goed voor de clubkas én het milieu. De gemeente geeft advies en toont de financieringsmogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden op Amsterdam.nl