Duurzame energie van zonnepanelen zorgt voor bewustwording op basisschool

Basisschool de Triangel geeft het goede voorbeeld en laat leerlingen zien wat onze invloed op de wereld en het klimaat is.

De school vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp. En omdat duurzaamheid bij jezelf begint, is de Triangel gestart met verduurzamen. De zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw leveren duurzame en schone energie. Ze voorzien in de gehele energiebehoefte van de school. De panelen zijn voor een deel gesponsord door zonnepanelenleverancier Solarclarity, ook kreeg de school subsidie.

In het schoolgebouw hangt een monitor waarop leerlingen de opwek en het verbruik kunnen zien. Ook krijgen de leerlingen een onderwijsprogramma dat uit meerdere duurzame thema’s bestaat. Op die manier maakt de school leerlingen al op jonge leeftijd bewust van onze invloed op de planeet.

Benieuwd hoe jij kunt verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Isoleer je huis of je bedrijfspand, stap over op schoon vervoer of vergroen je buurt. Doe wat bij jou past. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer