Duurzame plantenbakken in Amsterdam

Amsterdam heeft flinke ambities om de stad te vergroenen en te verfraaien. Daarom heeft de gemeente in elk stadsdeel 2 duurzame plantenbakken van HRBS geplaatst.

Met het plaatsen van deze bakken vol met groen draagt Amsterdam bij aan een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast heeft de Wageningen Universiteit aangetoond dat groen positief effect heeft op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen en werken. Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes.

Zonder droogte-stress optimaal presteren

De plantenbakken bevatten een mooie mix van meerjarige kruiden en bloemen. De bakken zijn gemaakt van Cortenstaal. Binnen in de bakken zit EPDM-folie om de bakken waterdicht te maken en om het water binnen het systeem te houden. De basis wordt gevormd door kratten gemaakt van gerecycled kunststof, met een waterbergende functie. Het systeem vangt zelf regenwater op en we vullen de bak met voldoende water, zodat er voldoende water voor de eerste 6 weken aanwezig is waardoor de planten zonder droogte-stress optimaal kunnen presteren.

Wil jij ook aan de slag met het vergroenen van jouw buurt?

Een groene buurt levert niet alleen meer woonplezier op, het helpt ook de biodiversiteit en maakt de buurt regenbestendig. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer