Een uniek en zeer duurzaam woningcomplex in de stijl van de Amsterdamse School

De Verbinding is een nieuwbouwproject op de plek waar de Spaandammerschool stond. Bij de start van de bouw wordt uitgepakt met picknicktafels voor de binnentuin. Hiermee is het startschot gegeven voor de inrichting, door toekomstige bewoners en omwonenden, van een heel bijzondere gemeenschappelijke tuin.

Duurzaam en natuurinclusief

De Verbinding is een zeer duurzaam project waarbij er, naast vergaande duurzaamheidsmaatregelen, ook veel aandacht besteed wordt aan natuurinclusief bouwen en waterbuffering. Voor iedere woning is er een eigen warmtepomp, die aangesloten is op een collectief systeem., Uiteraard heeft het complex geen gasaansluiting. De EPC-waarde van – 0,19 wordt verder gerealiseerd door een installatie voor warmte-koudeopslag, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie. Verder zijn er twee elektrische deelauto’s aanwezig; de benodigde energie van de zonnepanelen kan dus ook worden ingezet voor eigen mobiliteit.

Nul-op-de-meter

De sociale huurwoningen worden door Eigen Haard gecertificeerd als nul-op-de-meterwoningen, met epv-vergoeding. Het complex in Amsterdamse Schoolstijl bestaat uit 80 woningen; ongeveer de helft daarvan is huurwoningen, de andere helft is koop.

Het complex combineert bijzondere, hoogwaardige architectuur met hoge duurzaamheid. Er zijn gezamenlijke binnentuinen met enkele kleine privéterrassen voor de woningen. De picknicktafels voor de gemeenschapsvorming zijn er al.

Foto bovenaan: © Annet de Jong