Een verhuisbedrijf gespecialiseerd in duurzame stadsdistributie en circulair meubilair

Hulshoff wil graag bijdragen aan een betere leefomgeving. Daarom rijden ze nu alleen nog met elektrische voertuigen die ze met zelf opgewekte stroom laten rijden, een stuk schoner dan de vaak diesel bestelwagens.

Elektrische stadsdistributie

Hulshoff Projectverhuizingen bouwt (in 2019) langs de A5 een ‘hub’ voor stadsdistributie. Hier kunnen bedrijven goederen bestemd voor hun vestigingen in de stad laten afleveren. Hulshoff verzamelt de goederen en levert alles dan in één keer bij het bedrijf af. Dat is een stuk duurzamer dan de goederen stuk voor stuk laten bezorgen door (vaak diesel) bestelwagens.

De hub wordt bijna 10.000 m2 groot en krijgt van eenzelfde oppervlakte aan zonnepanelen. Verder komt er een slimme laadinfrastructuur en een grote opslagcapaciteit voor elektriciteit in de vorm van batterijcontainers. De elektrische voertuigen die dagelijks vanuit de hub de stad gaan bevoorraden worden opgeladen met de eigen opgewekte stroom. Al met al is Hulshoff straks zelfvoorzienend en CO2 neutraal.

Circulair meubilair

Bedrijven hebben vaak een overtollige meubelvoorraad doordat ze regelmatig verhuizen of van werkplek wisselen. Vaak wordt deze of ergens opgeslagen of vernietigd. Hulshoff heeft een andere oplossing: oude meubelen innemen en ze opnieuw inzetbaar maken.

Gedateerde meubels worden opgeknapt of gemoderniseerd. Bijvoorbeeld door ze opnieuw te bekleden of te herstijlen. Een gebruikt bureaublad wordt opnieuw verlijmd of krijgt een nieuwe melaminelaag, en is klaar voor hergebruik. Van defecte producten worden nieuwe producten gemaakt. Meubilair dat niet voor recycling in aanmerking komt, wordt gestort. Aan de hand van het productpaspoort (waar de unieke kenmerken in staan) worden ze gedemonteerd. De grondstoffen worden gescheiden en hergebruikt na omsmelten of verpulveren.

Benieuwd hoe jij kunt verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Isoleer je huis of je bedrijfspand, stap over op schoon vervoer of vergroen je buurt. Doe wat bij jou past. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer