Eigenlijk gewoon je eigen auto, maar dan samen!

Emile is een nieuw autodeel-initiatief. Samen elektrisch rijden met je buren, vrienden of familie. Samen maken we ons sterk voor een leefbare stad met schone lucht.

Autodelen met Emile?

Samen rijden bij Emile is anders dan bij de vele andere autodeelbedrijven in Nederland. Je kiest zelf met wie jij de auto wilt delen, buren, vrienden of familie. Samen met je deelgroep kies je model, kleur, opties, trekhaak, etc. Deze auto, zonder reclame of logo’s, komt gewoon voor de deur of in jouw parkeergarage te staan. Eigenlijk gewoon je eigen auto, maar dan samen!

Elektrisch deelrijden heeft de toekomst

Steden worden steeds drukker en voller. Ook het aantal auto’s, de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen en de parkeerdruk nemen toe. De gemeente wil de stad juist leefbaarder maken en auto’s weren. In Amsterdam mogen vanaf 2030 zelfs alleen nog elektrische voertuigen rijden. Emile speelt hierop in, maar dan met een persoonlijker twist. Toch je ‘eigen’ auto, maar dan gedeeld.

De autokosten gingen omlaag

Initiatiefnemer Rijk Griffioen deed begin 2019 een pilot in zijn wooncomplex. Hij hield een enquête onder zijn medebewoners. “Er was animo, dat was duidelijk. Meer mensen kijken dus naar hun auto en denken: is het eigenlijk wel slim waar ik mee bezig ben? Met dat gegeven ben ik aan de slag gegaan.” Hij begon, samen met twee andere huishoudens, een gloednieuwe elektrische BMW i3 te delen. Met succes: de autokosten gingen omlaag, het delen verliep zonder problemen en de gebruikers namen zelfs minder vaak de auto. Het idee voor Emile ontstond en inmiddels wordt de stichting opgericht. Vanaf 2020 starten de autodeel-diensten.

Wil jij ook overstappen op schoon vervoer?

Als Amsterdammer heb je veel mogelijkheden om over te stappen op schoon vervoer. Bekijk de mogelijkheden en hoe je dit financiert in de Duurzame Wegwijzer.

Check de Duurzame Wegwijzer