Promotiebeeld Zoncoalitie. Zonnepanelen en lucht met tekst 'Elk groot dak zonder zonne-energie is een gemiste kans'

'Elk groot dak zonder zonne-energie is een gemiste kans’

Onder dit motto ondersteunt Zoncoalitie dakeigenaren van commercieel en maatschappelijk vastgoed bij de keuze voor zonne-energie.

Er zijn veel grote daken in Amsterdam die geschikt zijn voor de opwek van zonne-energie, maar waar de eigenaar of gebruiker er niet aan toekomt om zonnepanelen te leggen. De zonnepanelen hebben vaak geen prioriteit, men is druk met andere zaken.

Grote daken

Zoncoalitie helpt bedrijven met grote daken, vastgoedfondsen en gemeenten in heel Nederland bij de realisatie van zonne-energie op daken van 500 m2+. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoedeigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen.

70 MegaWatt aan zonne-energie

Inmiddels is via Zoncoalitie voor zo’n 10 MegaWatt (2019) aan zonnepanelen in Amsterdam geplaatst of in aanbouw, oa. op Artis, Brandweer kazernes, het Okurahotel, 31 gemeentegebouwen en Nissan. Zoncoalitie werkt aan ruim 140 projecten door heel Nederland om voor 70 MegaWatt aan zonne-energie te realiseren.

Zoncoalitie is in 2016 geïnitieerd door de gemeente Amsterdam en Alliander. Momenteel werkt Zoncoalitie zelfstandig als het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonnestroomprojecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed.