Energiecoöperatie Westerlicht staat voor een energietransitie voor iedereen

Westerlicht komt voort uit Ru Paré Community, waar veel aandacht is voor culturele diversiteit, armoedebestrijding en participatie. Daarom streeft Westerlicht na dat ook in de energietransitie iedereen meeprofiteert. 'Inclusief' heet dat.

Sloterplas als warmtebron

Hans Krikke, mede-oprichter van Westerlicht: “We willen zoveel mogelijk schone energie opwekken, met zoveel mogelijk mensen. Daarbij willen we de samenhang in de wijken sterker maken en bewoners laten meeprofiteren. Door bewoners mee te laten investeren in zonnepaneel-projecten, maar ook door mensen op te leiden tot installateur.” Westerlicht heeft meerdere plannen klaarliggen. Zo wil de energiecoöperatie 250 zonnepanelen op het dak van Ru Paré Community realiseren, de Sloterplas als warmtebron voor de wijk gaan benutten, en buurtbewoners tot energie-adviseur gaan opleiden. Westerlicht is in overleg met de gemeente om te zien hoe de gemeente kan bijdragen aan deze projecten.

Lidmaatschap Westerlicht

Iedereen kan lid worden van de energiecoöperatie. Om lid te worden betaal je € 1,-. Bewoners kunnen mede-eigenaar worden en delen in de opbrengst, door te investeren met geld, tijd of kennis. Meer weten? Mail naar [email protected].