Green Business Club Zuidas wil van de Zuidas het meest duurzame woon-werkgebied van Nederland maken

Green Business Club (GBC) Zuidas is in 2011 opgericht om binnen het bedrijfsleven structureel samen te werken aan verduurzaming van het gebied en de eigen bedrijfsvoering. Inmiddels is GBC Zuidas uitgegroeid tot een impactorganisatie met bijna 60 deelnemers.

Doelstellingen

De organisatie werkt met de deelnemers actief samen in de projectgroepen Energie, Mensen, Afval Vrij, Water & Groen en Mobiliteit. De projectgroepen zetten zich in voor doelstellingen als het reduceren van energieverbruik, het bevorderen van de leefbaarheid van het gebied, het bundelen van afvalstromen en het inzette van slimme en schone stadslogistiek.

Zero Waste en Zero Emission Deals

Dit levert interessante pilots op. Zoals de e-bike tryout, waarbij medewerkers van bedrijven op de Zuidas twee weken gebruik mochten maken van een elektrische fiets. Maar de deelnemers onderstrepen ook grotere ambities. Zoals de Zero Waste en Zero Emission Deals voor 2030, die de bedrijven met elkaar ondertekenden. Deze intentieverklaringen worden uitgewerkt tot doelstellingen. Daarna zal GBC Zuidas samen met de verschillende partners (Amsterdam Economic Board, ENGIE en Milieu Service Nederland) de eerste stappen gaan zetten om de doelen te behalen.

Ambitieverklaring 2021-2025

In 2021 viert de Green Business Club haar 10-jarig bestaan. De CEO's van de betrokken deelnemers hebben een ambitieverklaring 2021-2025 ondertekend, met daarin de doelen waar we in gezamenlijkheid aan gaan werken komende jaren.

Wil jij ook slim verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Ook jij kunt iets doen. Met de Duurzame Wegwijzer krijg jij binnen 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die jij kan zetten en hoe je dit kan financieren.

Check de Duurzame Wegwijzer