Het Olympisch Stadion droomt van een energieneutrale toekomst

De grote ambitie op het vizier: een energieneutraal Olympisch Stadion.

Zo wil het iconische stadion de komende jaren de energietransitie omarmen en zich inzetten voor een toekomst waarin zij een voorbeeld kunnen zijn voor de stad en alle gebruikers van het stadion. Samenwerken met partners en ideeën opdoen bij andere voortrekkers is essentieel in de verkenningen naar duurzame nieuwe technieken die het stadion zou willen toepassen.

Energie opwekken en besparen

De stichting heeft in het beheerplan duurzaamheidsmaatregelen opgenomen. Led armaturen en bewegingssensoren gaan voor veel besparing van energie zorgen. In de zomer van 2019 zijn er op de publiekstribune zonnepanelen geplaatst die zorgen voor opwek van energie voor het Olympisch Stadion. Het stadion probeert daarnaast met weinig aggregaten te werken bij evenementen. Slootwater wordt gebruikt om het veld te onderhouden en het stadion maakt gebruik van stadsverwarming. In de toekomst wil het stadion plasticvrije evenementen organiseren. De uitdaging wordt om ook samen met de commerciële huurders in de VvE te komen tot aanpassingen die echt het verschil maken in de ambitie om zo weinig mogelijk CO2 uit te stoten en de pijlen te richten op een energieneutrale toekomst.

Wil jij ook slim verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Ook jij kunt iets doen. Met de Duurzame Wegwijzer krijg jij binnen 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die jij kan zetten en hoe je dit kan financieren.

Ga naar de Wegwijzer