Iedereen Verbonden

Online verbonden zijn, is belangrijk. Zeker tijdens corona. Met het project ‘Iedereen Verbonden’ heeft de gemeente 3.500 refurbished laptops verstrekt aan Amsterdammers die geen laptop of internetverbinding hebben.

De opgeknapte laptops zijn bedoeld voor onder andere eenzame ouderen en statushouders met een laag inkomen. Door de maatregelen tegen het coronavirus dreigden zij de verbinding met de stad en de wereld om hen heen kwijt te raken.

Inzet maatschappelijke organisaties

Het verstrekken van de laptops en internet hotspots loopt via ongeveer 50 maatschappelijke organisaties, waaronder Cybersoek, A la Kondre, Combiwel en Dynamo. Zij kunnen snel een brede groep Amsterdammers met een laag inkomen bereiken.

Duurzame oplossing

Het gaat om gebruikte laptops die zijn gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig opgeknapt. Er is bewust gekozen voor het recyclen en opknappen van bestaande apparaten. Veel bedrijven en instellingen hebben laptops of andere apparaten liggen die ze niet meer gebruiken, simpelweg omdat er nieuwere modellen op de markt zijn gebracht. En dat terwijl deze apparaten na een grondige opknapbeurt nog uitstekend functioneren.

Vanwege het succes van het project is Iedereen verbonden inmiddels beleid voor armoedebestrijding geworden van gemeente Amsterdam.

Heeft jouw organisatie oude laptops over?

Doneer je laptops aan Iedereen Verbonden. De organisatie Digi Surfer neemt de laptops in.

Neem contact op met Digi Surfer