Impact Hub wil een ecosysteem met een grote maatschappelijke waarde opbouwen en de economie versnellen

De organisatie gelooft dat ‘impactondernemers’ een belangrijke rol spelen in het oplossen van de maatschappelijke problemen van vandaag.

Waarde creëren

Naast een waardevol netwerk biedt Impact Hub zakelijke expertise, een gezamenlijke werkruimtes, en hulpmiddelen en kapitaal. Daarnaast worden evenementen en versnellingsprogramma’s georganiseerd om initiatieven voor een betere wereld vooruit te helpen. Impact Hub is gevestigd in het KIT, waar ze jaarlijks 10.000 gasten ontvangen en meer dan 250 impactevenementen organiseren. Ook helpen ze elk jaar meer dan 150 ondernemingen op gang. Zo hebben ze sinds 2008 al meer dan 1000 impactondernemers geholpen bij het opstarten, uitbreiden en opschalen van hun activiteiten.

Status-quo veranderen

Impact Hub roept ondernemers die zich niet willen neerleggen bij de normale gang van zaken op om zich aan te sluiten bij hun ecosysteem met impact:

Als u de status-quo en de normale gang van zaken wilt veranderen, sluit u dan aan bij ons unieke impactecosysteem van ondernemers, investeerders, bedrijven, organisaties, techneuten en creatieve geesten die zich inzetten voor een rechtvaardigere en meer duurzame wereld. Leer meer als ondernemer. Leer meer als een ondersteuner van impact.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Impact Hub laat zich leiden door de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Deze doelen bieden een routekaart voor het oplossen van uitdagingen. Hoewel Impact Hub werkt aan SDG’s in alle sectoren zijn er drie hoofdthema’s: voedsel, plastics en de circulaire economie.

Impact Hub Amsterdam maakt deel uit van het snelgroeiende wereldwijde Impact Hub-netwerk van meer dan 16.000 ondernemers en innovators in meer dan 100 steden over de hele wereld.

Collagebeeld Impact Hub met o.a. plastic korrels en een telefoon. Tekst We Make The. City