In de bedrijveninvesteringszones Oud-West werken ondernemers samen aan duurzame, leefbare en bereikbare buurten

Wat vroeger de ondernemersvereniging was, heet nu biz (bedrijveninvesteringszone). Binnen een biz investeren ondernemers samen in de kwaliteit van de bedrijfsomgeving, zoals bijvoorbeeld een winkelstraat.

Oranje Loper

Stichting Ondernemers Oud-West is een overkoepelende stichting van zeven biz-gebieden. Biz De Clercqstraat is daar een van. De biz bestaat al vijf jaar en denkt mee over de straatinrichting: ruimte voor voetgangers, fietsers, tram, auto’s en laad- en losplekken. Daarbij gaat het ook over de doorvoer. De focus ligt niet alleen op de eigen straat, maar op de hele Oranje Loper - van Raadhuisstraat tot Mercatorplein, inclusief de bruggen.

Gebundeld

Er wordt gekeken of leveranciers producten meer gebundeld aan winkels kunnen leveren. Dit moet zorgen voor minder verkeer, en dus meer ruimte. Grote diesel vrachtwagens door de stad laten rijden voor aanvoer is niet meer van deze tijd, vindt Jan Disseldorp. Als biz-voorzitter is hij van mening dat je samen het meest bereikt. Dus samen met andere ondernemers, buurtbewoners en beleidsmakers van de gemeente. “Je hebt elkaar nodig, en zoekt elkaar op,” zegt hij. De focus is op de toekomst. “We kijken nu al naar hoe buurten en winkelstraten in de toekomst iets betekenen voor de bewoners en bezoekers.”

Copyright foto homepage E. van Es

Benieuwd hoe jij kunt verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Ook jij kunt iets doen. Met de Duurzame Wegwijzer krijg jij binnen 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die jij kan zetten en hoe je dit kan financieren.

Check de Duurzame Wegwijzer