Judith en Frank verduurzamen hun eigen woning

En brengen daarmee ook de VVE in beweging.

Judith en Frank wilden hun appartement, en nog liever het hele complex, verduurzamen. Omdat de Vereniging van Eigenaren (VVE) nog niet zover was om de verduurzaming gezamenlijk aan te pakken, besloten ze zelf aan de slag te gaan. Uiteraard met toestemming van de algemene ledenvergadering (ALV), ook om zaken voor de VVE verder uit te zoeken.

Warmtepomp

Inmiddels is het appartement van Judith en Frank aan de binnenkant geïsoleerd met houtvezelisolatie en leemstuc. Hun voorstel om vanuit de VVE collectief zonnepanelen te plaatsen haalde het niet. Wel kregen ze toestemming om panelen voor eigen gebruik te plaatsen, uiteraard op eigen kosten. In hun woning hebben Frank en Judith laag thermische verwarming aangebracht. Ook hebben ze akkoord van de ALV gekregen om een warmtepomp te installeren.

De initiatieven van Frank en Judith hebben de VVE in beweging gebracht. Zo wordt er nu gekeken wat de mogelijkheden zijn voor collectieve energiebesparingsmaatregelen zoals HR+++ glas en schil- en dakisolatie, als onderdeel van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan.

Foto: © Judith Roodenrijs & Frank Boon

Wil jij ook slim verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Isoleer je huis of je bedrijfspand, stap over op schoon vervoer of vergroen je buurt. Doe wat bij jou past. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer