Knowledge Mile: een gezamenlijk antwoord op grootstedelijke vragen

De BedrijvenInvesteringszone (BIZ) is een community van meer dan 200 organisaties die zich bezighouden met grootstedelijke duurzame vraagstukken. De Knowledge Mile is het business- en innovatiedistrict in hartje Amsterdam en gestart in 2016. De organisaties en instellingen die vallen onder BIZ zijn actief in het gebied van de IJtunnel tot aan het Amstelplein.


BIZ Knowledge Mile

BIZ is ‘de playground’ om oplossingen te vinden tegen wateroverlast, luchtverontreiniging en sociale ongelijkheid in de stad. Samen met bewoners en studenten willen we de BIZ Knowledge Mile circulair maken, met minder verkeer en overlast.

Greenbizzmile wibautpark gemeente amsterdam

Initiatieven

We kopen samen tegen scherpe prijzen circulair ing. Ook hebben we een Waste Savings-afvalcontract- door samen onze afvalverwerking circulair te organiseren. Het doel? Schone inzameling en duurzame verwerking van afval- en grondstoffen. De Knowledge Mile is hierdoor dicht bij een Zero Waste-status. Lees alles over het Collectief Duurzaam Afvalcontract in deze flyer.

Greenbizzmile

De toekomst

In 2022 is de nieuwe BIZ-termijn gestart. Initiatieven met community-energie en samenwerkingen zullen we verder opbouwen en waar dat kan opschalen. De komende vijf jaar willen we ook de samenwerking aangaan met aanpalende gebieden. We kunnen onze kennis nu delen met anderen.

Kerngroep

Met het BIZ-bestuur en -team werken we op dit moment samen met een kerngroep van deelnemers. Ook zetten we in op het nauw betrekken van gebouweigenaren bij onze activiteiten. Zo kun je bij ons terecht voor een groene gevel of advies over hoe je jouw organisatie snel verduurzaamt. Dit is nodig als we echt het verschil willen gaan maken de komende jaren.

Green bizz mile gemeente amsterdam

Doe ook mee!

Waarom we moeten verduurzamen en vergroenen is geen vraag meer. Hoe je dit doet wel. Wij helpen je verder met initiatieven waarbij je aan kunt sluiten in ons BIZ-netwerk: Vind het wiel niet zelf uit, maar doe het met ons en met je ondernemende buren. Zo ben je snel op weg en voldoe je binnen no time aan de eisen op het gebied van duurzaamheid. Doe ook mee of maak gebruik van onze initiatieven via de Digitale menukaart Groen en Duurzaam.