Karel’s Karavaan maakt culturele evenementen in de stad klimaatvriendelijker

Maak kennis met KAREL, KARIMA en KARLOS van Moving Arts Project (MAP). Met deze ambassadeurs voor duurzame evenementen maakt MAP groene vernieuwing beschikbaar en bespreekbaar in de wijk.

KAREL

‘KAR voor Elektriciteit op Locatie’ is een stalen busje en voormalige SRV-wagen van het oerdegelijke Hollandse merk Spijkstaal, dat al lang voordat het noodzaak werd elektrische wagens bouwde. KAREL vervoert decors, bouwmateriaal, gereedschap en andere productie-onderdelen én voorziet in energie op locatie voor buitenevenementen in Amsterdam. KAREL is een waar rolmodel. Hij is namelijk CO2-neutraal en verspreidt de boodschap van groen en duurzaam dwars door de stad.

Electrische auto Karel van Moving Arts Project

KARIMA

Het zusje van KAREL heet KARIMA, ‘KAR voor Inductie, Meezingen en Aanhangsels’. Net als haar broer KAREL is KARIMA een totaaloplossing op duurzame energie voor stedelijke evenementen. Zij levert namelijk schone energie voor bijvoorbeeld catering en licht, maar ook het transport naar en van de locatie. Als klap op de vuurpijl heeft zij een uitklapbaar podium.

Stroompunten op electrische auto Karel van Moving Arts Project

KARLOS

KARLOS staat voor KAR Levert Overal schone Stroom en is net als KAREL ook een Spijkstaal 1900 personenbus. KARLOS is een stuk moderner dan KAREL en rijdt aanzienlijk harder: 30 km per uur! Hij is vooral actief bij activiteiten in Amsterdam Zuidoost, in samenwerking met partner stichting CoForce.

KARLOS kan op evenementen stroom leveren dankzij zware Lithium-ion batterijen, afkomstig uit 3 elektrische Nissan Leaf personenauto’s. Verder heeft hij een zonnepanelendak met maar liefst 19 zonnepanelen.

Moving Arts Project

MAP gebruikt de voertuigen voor haar eigen werk en verhuurt ze (samen met productiematerialen en bemensing) ook aan anderen die CO2-neutraal activiteiten in de openbare ruimte willen organiseren en biedt een (LeerWerk)opleiding voor hen die zich willen specialiseren in duurzaam cultureel/maatschappelijke producties in de openbare ruimte.

Evenement georganiseerd door Moving Arts Project

Wil jij ook iets doen voor het klimaat?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Ook jij kunt iets doen. Met de Duurzame Wegwijzer krijg jij binnen 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die jij kan zetten en hoe je dit kan financieren.

Start de Wegwijzer