Scholenchallenge in Zuidoost

In Zuidoost is door 02025 een Energie Scholenchallenge georganiseerd voor alle 29 basisscholen in het stadsdeel.

Energiedagen

In de challenge (2019) gaat het om maatregelen die energie opwekken en die energie besparen. Elke school die meedoet krijgt een bord waarop resultaten en tussenstanden te zien zijn. Scholen geven hun gas- en elektriciteitsrekening en hun meterstanden door. Elk kwartaal worden het energieverbruik, de meterstanden en de genomen acties geëvalueerd. Tijdens 'energiedagen' kunnen de scholen en leerlingen ideeën uitwisselen met elkaar en zijn er energiespellen voor de leerlingen. 'Junior energiecommissaris' Milo (leerling van Basisschool De Regenboog' in Zuidoost) is samen met zijn moeder Alison de vaandeldrager van deze 'challenge'.

Een 'challenge' betekent niet zoals bij voetbal dat er maar één winnaar is! Het gaat juist om hoe de scholen en leerlingen elkaar positief kunnen besmetten met goede tips. Elk op zijn/haar eigen wijs, afhankelijk van de mogelijkheden EN elkaar sportief eren. Als dat geen voorbeeld van nieuw leren is!

Benieuwd hoe jij kunt verduurzamen?

Of je nu een bewoner bent, een bedrijf of een instelling. Isoleer je huis of je bedrijfspand, stap over op schoon vervoer, eet lokaal eten of vergroen je buurt. Doe wat bij jou past. Met de Duurzame Wegwijzer zie je snel wat jij kunt doen en hoe je dit financiert.

Check de Duurzame Wegwijzer