Oude jeans krijgt nieuwe kans in Denim City

Enig idee hoeveel water er wordt gebruikt voor het maken van jouw jeans? Schrik niet, gemiddeld is dat maar liefst 8.000 liter! Bij Denim City zorgen ze dat jeans zo lang mogelijk meegaan.

Re-use, re-pair en re-cycle

In Amsterdam West bij Denim City komen kennis, innovatie en professionals uit de denimwereld samen om jeans zo lang mogelijk mee te laten gaan. De denimwerkplaats biedt ruimte aan studenten van de verschillende Amsterdamse jeans-opleidingen. Ook is hier een upcycling-bedrijf te vinden.

Met als motto ‘Re-use, Re-pair en als laatste Re-cycle’ doen studenten en andere vaklieden reparaties en maken ze van oude jeans te gekke nieuwe producten. Daarnaast zijn in het archief bijzondere ontwerpen en publicaties over jeans te zien. En als kers op de taart maken ze samen met een aantal merken nieuwe spijkerbroeken van niet-herdraagbare oude jeans. Zo maken we denim circulair en dus steeds duurzamer!

Denim Deal

Het werk van Denim City is helemaal in de geest van de Denim Deal die najaar 2020 werd gesloten tussen 30 partijen uit de denim-keten en overheden. Ook gemeente Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam zijn partner in de deal. De MRA wil een voortrekkersrol gaan nemen en een knooppunt worden voor circulair textiel en circulaire denim.

Wat doe jij met je oude jeans of andere kleding?

Stop het in de textielcontainer! Graag schoon en in een dichte zak. Je oude kleding wordt dan hergebruikt of verwerkt.

Vind een textielcontainer bij jou in de buurt via de kaart op Amsterdam.nl