Rainproof abri in tramhaltes Amsterdam

Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad heeft er voor gezorgd dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. In de schaarse ruimte van de stad heeft de gemeente Amsterdam een creatieve oplossing gevonden; een tramhalte met waterberging, groen dak én een groene verticale wand.

Groen dak, verticale groene wand en waterberging

Bomen en planten zorgen voor een fijnere leefomgeving en een mooier straatbeeld, en het houdt onze voeten droog. In samenwerking met JCDecaux is daarom in 2020 een pilot gestart op het Weteringcircuit en het Marnixplein met tramhaltes die uitgerust zijn met echte planten en meer.

Op het Marnixplein is de abri voorzien van een groen dak; op het Weteringcircuit gaat de pilot nog een stap verder. Voorzien van een groen dak en een verticale groene wand, draagt deze abri bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, de biodiversiteit en het verminderen van wateroverlast. De Groene Abri werkt met een eigen irrigatiesysteem, wat gevuld wordt met regenwater. In de grond zit een pompkelder waarin meer dan 140 liter regenwater wordt opgevangen. Dit regenwater wordt gebruikt om de planten in de wand volledig automatisch water te geven. Hiermee is het de eerste Rainproof abri van Nederland.

Bron: rainproof.nl

Benieuwd hoe jij je huis of straat regenbestendig maakt?

Maak je huis, bedrijf, tuin of straat regenbestendig met de tools en tips van Rainproof. Zo voorkom je wateroverlast en schade.

Ga naar Rainproof