Kaart toont hoeveelheid beoogde zonnepanelen op scholen van Stichting Zonova: De Schakel 200 panelen, De Bijlmerhorst 158 panelen, De Blauwe Lijn 177 panelen, Wereldwijs 150 panelen, Bijlmerdrie 120 panelen, Nellestein 255 panelen.

Stichting Zonova: zestien scholen die zonne-energie opwekken

De stichting voor openbaar en bijzonder onderwijs is het bevoegd gezag van 21 basisscholen waaronder één school voor speciaal basisonderwijs in Amsterdam Zuidoost. Ongeacht de etnisch-culturele en sociaal-economische achtergrond wil de stichting onderwijs op kwalitatief hoog niveau realiseren.

De Rozemarn en De Tamboerijn

Zestien scholen van Stichting Zonova zijn al voorzien van zonnepanelen. Deze zijn niet in eigendom van de stichting Zonova, maar via een leaseconstructie aangelegd. De nieuwste school is De Rozemarn, die is in 2017 opgeleverd. De Rozemarn is aardgasvrij en wordt verwarmd met een warmtepomp. De Tamboerijn in Reigersbos is gerenoveerd. Ook deze school is aardgasvrij en is daardoor een al bijna een energieneutraal gebouw (BENG). Het gebouw wordt verwarmd met warmtepompen en grondcollectoren.