Van Beuningenplein Noord van energielabel F / G naar B

Met het planmatig onderhoud en de woningverbetering aan het complex werden ook grootse energiebesparende maatregelen gerealiseerd.

Warmtewisselaars

De sociale huurwoningen van Stadgenoot hadden voor de renovatie een laag energielabel (F / G). Nu is dat energielabel B. Dat is onder meer te danken aan gevel-, en dakisolatie, nieuwe gevelkozijnen met HR ++ glas en individuele CO-2 gestuurde luchtafzuiging.

De warmte werd al geleverd door centrale blokverwarming. Deze vorm van verwarming is er nog steeds maar door individuele warmtewisselaars en nieuwe radiatoren in vanwege de warmteisolatie van de schil van het gebouw de warmtevraag nu wel lager.

Inductie

Een zoon van een van de bewoners - de bewoner zelf is overigens zeer te spreken is over de renovatie en het proces - vertelt dat zijn moeder dit moment heeft vastgepakt om over te stappen op koken met inductie. Ze heeft een nieuw fornuis gekocht, de aansluiting is verzwaard en de gasmeter is verwijderd. Het koken kost haar ongeveer 18 euro per maand meer aan elektra, maar dit wordt zeker gecompenseerd doordat er geen gas meer wordt gebruikt.

Wil jij ook jouw huurhuis verduurzamen?

Als huurder heb je in Amsterdam verschillende mogelijkheden om te verduurzamen. De Duurzame Wegwijzer helpt jou op weg.

Check de Duurzame Wegwijzer